Ponovljena suradnja između Galerije Augustinčić i Srednje škole Bedekovčina

Održan već drugu godinu za redom edukativni program koji je dio suradnje između Galerije Antuna Augustinčića i Srednje škole Bedekovčina, od 5. do 9. veljače 2024. u Klanjcu.

Edukativni program je namijenjen pomoćnim proizvođačima keramike, učenicima dvogodišnjeg programa Srednje škole Bedekovčina.

Program je uključivao obilazak uz vodstvo kroz Galeriju i Studio Galerije Antuna Augustinčića. Posebno prilagođeno interaktivno izlaganje o povijesti umjetnosti, od Egipta, Grčke, Rima, romaničke i renesansne umjetnosti pa do moderne arhitekture i kiparstva. Također je uključeno izlaganje o zanimljivoj povijesti hrvatske keramike 20. stoljeća, od Hinka Juhna do Jugokeramike ili kasnije Inkera.

Uz to se na trodnevnim radionicama nastavljalo modeliranjem ljudske figure na kiparskim konstrukcijama. Cijeli program posebno je osmišljen i prilagođen za učenike dvogodišnjeg smjera pomoćni proizvođač keramike iz Srednje škole Bedekovčina. Zadatak svakog učenika bio je da izradi figuru po uzoru na samoga sebe.

Učenici su sa svojim asistentima sudjelovali i na taktilnoj radionici skulptura Antuna Augustinčića Dodir memorije/memorija dodira i prezentaciji edukativnog filma Recept za skulpturu koji opisuje izradu gipsanog odljeva figure.