MIRJANA DREMPETIĆ HANŽIĆ – Mirovanje

MIRJANA DREMPETIĆ HANŽIĆ – MIROVANJE, Galerija Antuna Augustinčića, Klanjec, 21. rujna – 24. listopada 2021. – izložba povodom Međunarodnog dana mira 21. rujna

U utorak, 21. rujna 2021. godine u 11.30 sati u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu otvara se izložba Mirjana Drempetić Hanžić – Mirovanje, koju realiziramo u okviru manifestacije Uz Mir za mir 2021.

Kao jedini muzej u Hrvatskoj, Galerija Antuna Augustinčića i ove godine obilježava Međunarodni dan mira 21. rujna. Jedanaestu godinu zaredom, programom Uz Mir za mir predstavljamo kiparske radove koji se referiraju na temu mira i na Augustinčićev spomenik Mir u New Yorku, čija se skica i gipsani model nalaze u stalnom postavu Galerije. Time na primjeren način pridonosimo širenju mirotvornog duha i omogućavamo komparaciju različitih likovnih govora. Autor ovogodišnje izložbe i programa je povjesničar umjetnosti Davorin Vujčić.

Mirjana Drempetić Hanžić (Zabok, 1971.) diplomirala je 1997. na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom prof. M. Vuce. Na ALU doktorira 2012. temom Ambijentalna skulptura u kontemplativnom okruženju. Od 1995. je članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika, od 2013. Međunarodnog udruženja edukacije kroz umjetnost (InSEA), a od 2017. Matice hrvatske. Od 2003. predaje Teoriju oblikovanja, Tehnologiju materijala i Materijale i procese oblikovanja u ŠUDIGO u Zaboku. Izlagala je na pedesetak samostalnih izložaba te sudjelovala na brojnim skupnim izložbama, likovnim kolonijama i simpozijima. Njene skulpture (osobito biste zaslužnih povijesnih protagonista) i umjetničke instalacije postavljene su na dvadesetak lokacija kao javna plastika, od kojih najveći dio u Hrvatskom zagorju. Uz kiparstvo i slikarstvo, bavi se ilustriranjem i grafičkim oblikovanjem knjiga te restauracijom, a za svoj likovno pedagoški i mentorski rad dobila je brojne nagrade.

Izložba Mirjana Drempetić Hanžić – Mirovanje predstavlja nastavak njenog bavljenja site specific ambijentalnim instalacijama, a može se razgledati do 24. listopada 2021. godine. Izložba je realizirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, sponzorstvima i donacijama.
 

Plakat
Pozivnica