Bubnjarska radionica Branka Trajkova

U Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, zahvaljujući četvrtom izdanju Zagorje Blues Etno Festivala te suorganizatorima Udruzi Delta i Kulturnom centru Klanjec, 8. studenoga 2017. održana je bubnjarska radionica izuzetnog glazbenika, poznatog kao bubnjara “Zabranjenog pušenja”, ali i izvrsnog glazbenog pedagoga, Branka Trajkova Traka.

 

Ako možda mislite da nemate ritma ili pak možda sluha, svakako morate posjetiti glazbenu radionicu “Zvuk, ritam tišina” Branka Trajkova Traka i nakon samo dva sata bit ćete razuvjereni! Od najmlađeg sudionika, dvogodišnjeg Ivana, predškolaca, brojnih školaraca, mladih, “sredovječnih” pa sve do klanječkih umirovljenika, svi su u srijedu uživali stvarajući uz Traka glazbu za koju nisu ni znali da postoji u njima.
Koliko je publiku ponio ritam bubnjeva najbolje svjedoči i to da čak ni oni koji nisu našli svoje mjesto za instrumentima, nisu više od dva sata odlazili iz Galerije već su uživali i to sa stalnim smiješkom na licima. Branko Trajkov je osmislio seriju glazbenih radionica namijenjenih osnovnim školama, a također je i stručni suradnik izdavačke kuće “Školska knjiga”, odjela za glazbeni odgoj te sa radionicama putuje po svuda pa tako i po Zagorju. Cilj radionice je da ljudi shvate da je glazba nešto najbitnije što imaju u životu, a to nije mala stvar – naglasio je Branko Trajkov.
Možemo slobodno reći da je ova prekrasna klanječka večer na najbolji mogući način potvrdila misao pokretača i direktora Zagorje Blues Etno Festivala Tomislava Golubana da blues nije tužna glazba.

(izvor: Snježana Horvatin, Kulturni centar Klanjec)